Čubar
ČubarČubar

Čubar

20 g
Cijena
Prodajna cijena:5,00 kn

Opis

Upotreba:Primorski vrijesak ili čubar imavažno mijestou talijanskoj kuhinji posebice upripremanju jela sa grahom,lećom,slanutkom u obliku variva.U nekim kuhinjama preporuča se da se čubar kuha kratko sa ostalim sastojcima te se nakon nekog vremena izvadi.Čubar je također jedan od sastojaka čuvenog Mediteranskog začina Provansalska trava.

OPIS:Čubar ili primorski vrijesak u prirodi nalazimo kao trajan,gusto razgranan polugrm maksimalne visine 45 cm. Stabljika i ogranci su okrugli, obrasli finim kratkim dlakama. Listovi su mali, uski, zašiljeni, cijelog ruba, istočkani-žlijezde s eteričnim uljima, a rastu po dva ukriženi nasuprotno. Cvate od kolovoza do listopada.Uzgaja se i bere u toplim Mediteranskim područjima.