Dobrodošli

Ispis


Začini Bušić štand

Dobrodošli na web sjedište Začini Bušić. Ovdje možete razgledati našu bogatu ponudu začina koja sadrži više od 100 začina. Začine ćete uskoro moći naručiti i preko Interneta, a u međuvremenu pozivamo Vas da nas posjetite na našem štandu na Trešnjevačkom placu (kako do nas?). Stranice ćemo postupno nadograđivati, tako da ćete uskoro moći pronaći i opise začina, razne zanimljivosti o začinima te recepte.

 

 

Začini se već tisućama godina koriste kako bi se istakla aroma hrane jer njima mijenjamo miris, okus i boju jela, dajemo mu osobnost te činimo prepoznatljivima nacionalne i regionalne kuhinje.

No povrh toga začini i čajevi vrlo su korisni za zdravlje jer sadrže antioksidanse koji dižu imunitet te pomažu samom tijelu u borbi protiv raznih svakodnevnih bolesti ali i u borbi protiv težih bolesti poput raka, diabetesa, artritisa ili Alzheimerove bolesti.

Začini ne sadrže mast ili šećer i imaju jako malu kalorijsku vrijednost.

Želja nam je ovdje približiti vam taj svijet začina, predstaviti uporabnu, zdravstvenu i erotsku vrijednost, dati poticaj Vašoj mašti u spravljanju interesantnijih jela ... jer na kraju i ljubav i posao lakše ide uz maštovitu hranu pa zašto ne probati nešto novo i drugačije.

Na ovim stranicama naći ćete izbor od preko 100 izvornih začina, začinskih mješavina i začinskih biljaka, čajeva ali i ostalih sastojaka koji oplemenjuju jelo koje je moguće ovdje naručiti pouzećem, no sve možete i uživo vidjeti i nabaviti na trešnjevačkoj tržnici u Zagrebu gdje se nalazi naš štand sa začinima/čajevima u rinfuzi kao i pakirani u manje paketiće.

Jeste li i vi kuhar-umjetnik? Imate li bogatu kolekciju začina kojima oduševljavate svoje ukućane i goste? Koristite li ih prema 'osjećaju', trenutnoj inspiraciji kombinacija ili 'prema knjizi'?